Rasvainen ongelma -seminaari 26.5.2015
Lihavuus, ravinnon rasvat ja niihin liittyvät terveysriskit ovat viime vuosina olleet iltapäivälehdistön, televisio-ohjelmien ja sosiaalisen median vakioaiheita.
Tyypillisesti lihavuutta ja ravinnon rasvoja tarkastellaan lääketieteen, ravitsemustieteen ja terveyden edistämisen näkökulmasta. Rasvainen ongelma -seminaarin tavoitteena on pohtia rasvan kulutusta, laihduttamista ja lihavuutta kulttuurisina ilmiöinä, yhteiskuntatieteiden näkökulmasta.
Puhujat ovat tutkineet rasvan ja lihavuuden ongelmallisuuden rakentumista, laihduttajien kokemuksia, karppausta kulttuurisena ilmiönä ja julkisuuden ruokasotia.
Seminaariin on herättänyt paljon kiinnostusta, eikä sinne valitettavasti mahdu jo ilmoittautuneiden lisäksi enempää osallistujia.
Sitä on kuitenkin mahdollista seurata netin välityksellä suoratoistona osoitteessa https://connectpro.helsinki.fi/futurelearning.
Voit kirjautua osoitteeseen HY-tunnuksilla tai guest-tunnuksilla. Jos käytät guest-tunnusta, paina 'Enter as a Guest' -painiketta, jonka jälkeen voit kirjoittaa nimesi laatikkoon. Voit mielellään jakaa eteenpäin tietoa tästä katselumahdollisuudesta.
Aika ja paikka: tiistai 26.5.2015, Minerva-tori, Siltavuorenpenger 5A, Helsinki
Ohjelma
Aamukahvi klo 8.30–9.00
9.00–9.15 Johanna Mäkelä (Helsingin yliopisto): Tervetuloa – miksi yhteiskuntatieteilijät halusivat tutkia rasvaa?
9.15–9.45 Mikko Jauho (Helsingin yliopisto): Rasvasta tuli ongelma
9.45–10.30 Christine Knight (University of Edinburgh): Twenty-first century fat: The many meanings of fat in popular food and nutrition culture
10.30–11.00 Mari Niva (Helsingin yliopisto): Laihduttamisen skriptit. Kommentaattorina Patrik Borg (Syömishäiriökeskus, Helsingin Urheilulääkäriasema)
11.00–12.00 Lounas (tarjotaan seminaaritilan aulassa ja on osallistujille maksuton)
12.00–12.40 Piia Jallinoja (Helsingin yliopisto): Kiihdyttävä rasva – rasvasotien tarina. Kommentaattorina Esa Väliverronen (Helsingin yliopisto)
12.40–13.20 Hannele Harjunen (Jyväskylän yliopisto): Lihavuus ja ruumiin normaalikoko. Kommentaattorina Taina Kinnunen (Itä-Suomen yliopisto)
13.20–13.35 Kahvi
13.35–14.20 Lucy Aphramor (WellFounded): Thinking critically about fat using a health at every size (HAES ®) approach
14.20–15.40 Ulla Järvi kokoaa päivän ajatuksia ja johtaa suomalaisten asiantuntijoiden pöytäkeskustelua lihavuudesta ja laihduttamisesta. Keskusteluun osallistuvat Tuija Brax (Sydänliitto), Mikael Fogelholm (Helsingin yliopisto), Raisa Valve (Helsingin yliopisto), Hannele Harjunen (Jyväskylän yliopisto), Pertti Mustajoki sekä Nelli Hankonen (Helsingin yliopisto).
Yhteistyökumppanit:Kuluttajatutkimuskeskus &opettajankoulutuslaitos, Helsingin yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Suomen Lihavuustutkijat ry
Seminaari on osa HY375-juhlavuoden ohjelmaa.
Lisätietoja: Piia Jallinoja, piia.jallinoja@helsinki.fi, puh. 050 360 3166 ja Johanna Mäkelä, johanna.m.makela@helsinki.fi, puh. 050 318 5205
Jos joudut peruuttamaan osallistumisesi, ilmoita siitä ystävällisesti Erja Pylvänäiselle: erja.pylvanainen@helsinki.fi.
<$DetailsLisatietojaLinkki$>
<$DetailsTakaisinHakutuloksiin$>