Papuja pallon parhaaksi -yleisöluentosarjassa puidaan palkokasvien roolia monenlaisten ympäristö- ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Kuljemme palkokasvien matkassa pellolta pöytään ja tutkimme keinoja, joilla nämä runsaasti proteiinia sisältävät kasvit voivat parantaa ympäristön ja ihmiskunnan terveyttä ja hyvinvointia.
Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Voit seurata yleisöluentosarjaa verkossa suorana tai katsoa tallenteena. Voit myös osallistua keskusteluun ja lähettää mieltäsi askarruttavat kysymykset asiantuntijoiden pohdittavaksi. Ilmoittautumisen jälkeen saat heti sähköpostiisi linkin webinaarin seuraamiseen ja ohjeet keskusteluun osallistumiseen. Jokaiseen iltaan tulee ilmoittautua erikseen. Ilmoittautuminen on auki jokaisen illan alkuun saakka.
Yleisöluentosarjan ohjelma:
Maanantai 28.9.2020 klo 17-19
Tuoko palkokasvien viljely ruokaturvaa ja huoltovarmuutta?
Webinaarisarjan ensimmäisenä iltana sukellamme ruoantuotannon ja sen ympäristövaikutusten pariin. Miksi kaikkien pitäisi kiinnostua palkokasveista juuri nyt, kun ilmastonmuutos kolkuttelee ovia, luonnon monimuotoisuus hupenee hälyttävästi ja globaali pandemia kiusaa kokonaisia kansakuntia? Millaisia ratkaisuja palkokasvit voivat tarjota ruokajärjestelmän kestävyyden parantamiseksi ja ilmastoneutraaliuden saavuttamiseksi?
Palkokasveista osana kestävää ruokajärjestelmää ovat keskustelemassa kasvinviljelytieteen yliopistonlehtori Fred Stoddard, kotieläintieteen professori Aila Vanhatalo ja ympäristötekniikan tutkija Sanna Hietala. Illan puheenjohtajana toimii Ilmo Aronen, Lantmännen Agron tutkimusjohtaja.
Maanantai 12.10.2020 klo 17-19
Maistuvia tuotteita pavuista – miten, miksi ja kenelle?
Webinaarisarjan toisena iltana valokeilassa ovat maukkaiden elintarvikkeiden tuotanto ja ihmisten käyttäytyminen ruokavalintojen äärellä. Positiiviset makukokemukset ohjaavat monesti ruokavalintojamme – miksi kuitenkin toisen nam on toisen yök? Mitä kaikkea palkokasveista voi tehdä, ja millaisia makuja ja rakenteita niihin voidaan saada aikaan?
Palkokasveista elintarvikkeiden raaka-aineina ja ruokavalintojen psykologiasta ovat keskustelemassa elintarviketeknologian yliopistonlehtori Kirsi Jouppila, elintarvikkeiden aistinvaraisen laatututkimuksen professori Mari Sandell ja sosiaalipsykologian dosentti Hanna Konttinen. Keskustelua vetää Reetta Kivelä, joka on yksi nyhtökauran keksijöistä ja Gold & Green Foodsin hallituksen jäsen.
Maanantai 26.10.2020 klo 17-19
Ovatko palkokasvit ratkaisu parempaan ravitsemukseen ja terveyteen?
Webinaarisarjan kolmantena iltana paneudumme ruokalautastemme sisältöön ja ravitsemuksen terveysvaikutuksiin. Miksi palkokasvien lisääminen ruokavalioon kannattaa, ja voiko tieteen ja teknologian avulla niistä tehdä vielä entistäkin terveellisempiä? Miksi palkokasvit pierettävät, ja voiko tiede tehdä jotain asialle?
Palkokasvien ravitsemus- ja terveysvaikutuksista ovat keskustelemassa ravitsemusepidemiologi, tutkimuspäällikkö Satu Männistö, ravitsemustieteen yliopistonlehtori Anne-Maria Pajari ja elintarvikekemian yliopistonlehtori Susanna Kariluoto. Juontajana toimii Ravitsemusterapeuttien yhdistyksen toiminnanjohtaja Leena Rechardt.<$DetailsLisatietojaLinkki$>
<$DetailsTakaisinHakutuloksiin$>